15-20
Laktosefri
Blandet salat med sprøstekt bacon, bløtkokte egg, brødkrutonger og Grana Padano
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olje
Bløtkokte egg
Egg (Egg)
4 stk
Blandet salat
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
½–1 pakke
Sprøstekt bacon og krutonger
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Baconterninger
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 633 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I stedet for å lage krutonger av multibrødene, kan du varme dem i ovnen på 220 grader i 3–4 minutter.
- Bløtkokte egg: Kok eggene i 7–8 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann.
- Blandet salat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter, og skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en stor serveringsskål.
- Sprøstekt bacon og krutonger: Kutt multibrødene i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, eller til det er gyllent. Legg baconet over på en tallerken, og stek brødterningene i baconfettet i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge (se tips).
- Blandet salat, fortsettelse: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Skrell og del eggene i båter. Bland halvparten av cæsardressingen inn i grønnsakene fra punkt 2, og topp salaten med eggebåtene, baconet og Grana Padano-osten. Server krutongene og resten av cæsardressingen ved siden av.
- God middag!