15-20
Laktosefri
Glutenfri
Sitrusstekt svinekam med ovnsbakt brokkoli og reddik, servert med potetsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Potetsalat
Småpoteter
300 g
Grønt eple
½–1 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Ovnsbakt brokkoli og reddik
Brokkoli
½–1 stk
Reddiker
1 bunt
Sitrusstekt svinekam
Svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 636 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 34 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg gjerne svinekammen på grillen hvis det er fint vær. Krydre kjøttet med salt og pepper og grill det i 3–5 minutter på hver side.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Potetsalat: Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i 8–10 minutter. Sil av vannet når potetene er gjennomkokte, og skyll dem i kaldt vann.
- Ovnsbakt brokkoli og reddik: Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og kutt reddikene i to. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.
- Sitrusstekt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Tilsett ½ ss smør, ½ ss soyasaus og sitruskrydderet mot slutten av steketiden, og øs smøret over kjøttet.
- Potetsalat, fortsettelse: Skyll og kutt eplet i terninger. Bland potetene, eplet, aiolien og sennepsvinaigretten i en skål.
- God middag!