20-30
Gyros med krydderfries, varme multibrød, syrlig kålsalat, agurk, rødløk og urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Krydderfries
Poteter
350 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Syrlig kålsalat
Hodekål
100 g
Oregano
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Gyros
Grillet gyroskjøtt
250 g
Varme multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Servering
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 783 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner gjerne løken sammen med kålen for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Krydderfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter. Snu potetene en gang underveis i steketiden. Vend inn ønsket mengde av den røkte chilimixen når potetene er ferdigstekt.
- Syrlig kålsalat: Kutt kålen i så tynne strimler du klarer med en skarp kniv eller mandolin. Ha kålen i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, oreganokrydderet og litt salt.
- Gyros: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter.
- Varme multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Servering: Skyll agurken, og skrell løken. Kutt agurken i tynne skiver, og løken i ringer. Server agurkskivene, løkringene og urtedressingen til retten.