35-45
Laktosefri
Glutenfri
Krydderstekt svinenakke med søtbakte gulrøtter, aiolipoteter og polkabetesalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep
Basisvarer
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Aiolipoteter
Poteter
350 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Søtbakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Sukker
1 ss
Polkabetesalat
Polkabete
1 stk
Tobladssalat
50 g
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Krydderstekt svinenakke
Svinenakke i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 895 kcal
- Fett 60 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Aiolipoteter: Skyll og del potetene i tykke skiver. Kok potetskivene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, eller til de er møre.
- Søtbakte gulrøtter: Skrell og del gulrøttene i fire på langs. Ha gulrotstavene på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og 1 ss sukker. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Polkabetesalat: Skrell og del polkabeten i to. Kutt polkabeten i så tynne skiver du klarer med en skarp kniv, eller bruk en mandolin hvis du har det. Ha polkabetene i en bolle, og vend dem sammen med tobladsalaten og balsamicovinaigretten.
- Krydderstekt svinenakke: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det akkurat er gjennomstekt. Skru av varmen på platen, og krydre kjøttet med kryddermiksen. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.
- Aiolipoteter, fortsettelse: Hell av vannet fra potetene, og la dem dampe fra seg i omtrent 2 minutter. Bland aiolien med potetene, og krydre med salt og pepper.
- God middag!