35-45
Laktosefri
Helstekt svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, fullkornsris og teriyakisaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Ovnsbakte grønnsaker
Gulrøtter
400 g
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Helstekt svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Fullkornsris
Fullkornsris
135 g
Teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 600 kcal
- Fett 7 g
- Karbohydrater 88 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbete gir fra seg mye farge, så bruk gjerne hansker og et kjøkkenforkle slik at du unngår søl. Sett et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen er omtrent 64 grader.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene, pastinakken og rødbeten i jevnstore biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
- Helstekt svinefilet: Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Legg det over i en ildfast form, eller i formen med grønnsakene. Stek kjøttet i ovnen i 14–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i tynne skiver før servering.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Teriyakisaus: Varm opp teriyakisausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
- God middag!