Pita-gyros med timianmarinerte kikerter, tzatziki og gresk salat
15-20
Vegetar

Pita-gyros med timianmarinerte kikerter, tzatziki og gresk salat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • rødvinseddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Timianmarinerte kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
timian
Timian
½–1 bunt
honning
Honning
1 pakke
Rødvinseddik
2 ss
Olivenolje
2 ss

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
sitron
Sitron
¼ stk

Gresk salat

tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk

Pitabrød

pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 889 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 109 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dersom du ikke har rødvinseddik, kan du bruke litt sitronsaft eller en annen god eddik i marinaden.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Timianmarinerte kikerter: Hell vannet av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og ha dem over i en skål. Skrell og finhakk halve rødløken. Skrell og finhakk hvitløken. Dra bladene av timianstilkene, og bland kikertene, halvparten av hvitløken, rødløken og timianen i en skål. Vend inn honningen, 2 ss rødvinseddik (se tips), 2 ss olivenolje og litt salt, og la kikertene marinere i blandingen til resten av retten er klar.      
  3. Tzatziki: Skyll agurken, og riv halvparten på den grove siden av et rivjern. Klem ut så mye vann du klarer av den revne agurken. Bland agurken, resten av hvitløken og yoghurten sammen i en serveringsskål, og smak til med litt olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.  
  4. Gresk salat: Skyll og del tomaten i båter. Del resten av agurken i to på langs, og deretter i tynne skiver. Del resten av rødløken i så tynne skiver du klarer. Bland grønnsakene og olivenene sammen til en salat, og smuldre fetaosten over. Ha over litt olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.    
  5. Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
  6. Timianmarinerte kikerter, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i 3–4 minutter.  
  7. Nyt måltidet!