Nektarinsalat med fetaost, avokado og syrlig mynteolje, servert med nystekt nanbrød
Vegetar

Nektarinsalat med fetaost, avokado og syrlig mynteolje, servert med nystekt nanbrød

4.25 (76)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • honning
Couscous
62 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Nektarin
1 stk
Tomat
1 stk
Avokado
1 stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Mynte
1 bunt
Lime
1 stk
Olivenolje
½ dl
Honning
1 ss
Nanbrød
1 pakke
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 933 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 104 g
  • Protein: 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt gjerne avkadoen i båter, og grill nektarin- og avokadobåtene på grillen for ekstra god smak. Nanbrødene kan også varmes på grillen. Honningen kan sløyfes eller byttes med sukker.

Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll, tørk og del salatbladene i grove biter. Skyll og del nektarinen og tomaten i båter. Del avokadoen i to og fjern steinen. Skrell og del avokadoen i skiver.
Skyll, tørk og finhakk mynten. Bland sammen mynten, ½ dl olivenolje og 1 ss honning, og smak til med saften fra limen. Kjør mynteoljen glatt med en stavmikser eller i en blender. 
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
 Vend den ferdigkokte couscousen inn i nektarinsalaten, og smuldre fetaosten over. Topp salaten med mynteoljen, og server nanbrødene til retten. 
God middag!