Pannestekt lyrfilet med ris, reddiker og nektarin, servert med hjemmelaget garam-masala saus
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med ris, reddiker og nektarin, servert med hjemmelaget garam-masala saus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • olje
  • pepper
Jasminris
135 g
Gul løk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Garam masala
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Reddiker
½ bunt
Nektarin
1 stk
Grønne bønner
150 g
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Rød chili
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 679 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du kutter chilien i tynne ringer og legger den i iskaldt vann blir den mindre sterk.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i halve pakken med ingefærblandingen. Stek løken og garam masalaen i omtrent 2 minutter. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen til middels varme, og la det småkoke i omtrent 4 minutter. 
 Skyll bønnene, reddikene og nektarinen. Kutt vekk endene på bønnene, og del reddikene og nektarinen i båter.
Kjør sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Ringle resten av ingefærblandingen i sausen rett før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør og 1 ss soyasaus mot slutten av steketiden, og øs soyasmøret over fisken. Legg fisken over på en tallerken og la den hvile frem til servering. 
 Varm opp stekepannen med soyasmør fra forrige punkt til middels høy varme, og stek bønnene og reddikene i omtrent 2 minutter. Ta stekepannen vekk fra varmen, og vend inn nektarinbåtene.
Skyll og kutt chilien i tynne ringer (se tips), og topp retten med ringene.
Vel bekomme!