Pannestekt lyrfilet med ris, reddiker og nektarin, servert med hjemmelaget garam-masala saus
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med ris, reddiker og nektarin, servert med hjemmelaget garam-masala saus

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • olje
  • pepper

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Garam-masala saus

gul løk
Gul løk
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl

Grønnsaker

reddiker
Reddiker
½ bunt
nektarin
Nektarin
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g

Pannestekt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Servering

rød chili
Rød chili
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 679 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du kutter chilien i tynne ringer og legger den i iskaldt vann blir den mindre sterk.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Garam-masala saus: Skrell og grovhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i halve pakken med ingefærblandingen. Stek løken og garam masalaen i omtrent 2 minutter. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen til middels varme, og la det småkoke i omtrent 4 minutter. 
  3. Grønnsaker: Skyll bønnene, reddikene og nektarinen. Kutt vekk endene på bønnene, og del reddikene og nektarinen i båter.
  4. Garam-masala saus, fortsettelse: Kjør sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Ringle resten av ingefærblandingen i sausen rett før servering.
  5. Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør og 1 ss soyasaus mot slutten av steketiden, og øs soyasmøret over fisken. Legg fisken over på en tallerken og la den hvile frem til servering. 
  6. Grønnsaker, fortsettelse: Varm opp stekepannen med soyasmør fra forrige punkt til middels høy varme, og stek bønnene og reddikene i omtrent 2 minutter. Ta stekepannen vekk fra varmen, og vend inn nektarinbåtene.
  7. Servering: Skyll og kutt chilien i tynne ringer (se tips), og topp retten med ringene.