Konfiterte kyllinglår og tomatbulgur servert med brokkolisalat med appelsin og yoghurtdressing

Konfiterte kyllinglår og tomatbulgur servert med brokkolisalat med appelsin og yoghurtdressing

4.26 (84)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
½–1 pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
(Melk)
Konfiterte kyllinglår med hvitløk og timian
550 g
Brokkoli
½–1 stk
Appelsin
1 stk
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 872 kcal
  • Fett: 52 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Riv gjerne litt appelsinskall over kyllingen før steking for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.  
 Fordel kyllingen i en ildfast form, og varm den midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomvarm og har fått en gyllen stekekorpe (se tips). 
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen under kyllingen i omtrent 15 minutter. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. 
 Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet.
 Ha den bakte brokkolien over på et serveringsfat. Drypp over 1 ss olivenolje, og topp med appelsinterningene og ruccolaen.  
 Vend inn ½ ss smør i bulguren rett før servering.
God middag!