Ovnsbakte poteter, blomkål og kikerter, servert med tzatziki, spinat, syltet polkabete og currydressing
20-30
Glutenfri
Vegetar

Ovnsbakte poteter, blomkål og kikerter, servert med tzatziki, spinat, syltet polkabete og currydressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
kikerter
Kikerter
1 pakke
blomkål
Blomkål
½ stk
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke

Lettsyltet polkabete

polkabete
Polkabete
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
sitron
Sitron
½ stk

Topping

spinat
Spinat
50 g
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 695 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.  
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og sitruskrydderet. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter. 
  3. Lettsyltet polkabete: Skrell og kutt beten i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha beten i en skål og bland inn saft fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt. 
  4. Tzatziki: Skyll og grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
  5. Ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Del blomkålen i buketter. Ha kikertene og blomkålen i en skål, og bland inn litt olje, salt og pepper. Ta potetene ut av ovnen når de har stekt i omtrent 10 minutter. Fordel blomkålen og kikertene over dem, og stek det hele i ovnen de siste 10–15 minuttene av potetenes steketid. Fordel cashewnøttene oppå grønnsakene når det gjenstår omtrent 4 minutter av steketiden.  
  6. Topping: Skyll spinaten i kaldt vann, og bland den med de ovnsbakte grønnsakene før servering. Topp retten med curry- og mangodressingen.