Pannestekt lyrfilet med bakte timian- og hvitløkspoteter, gulrøtter og smørsaus
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med bakte timian- og hvitløkspoteter, gulrøtter og smørsaus

4.08 (97)
Under 20 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 536 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle oppskriften kan fisken bakes oppå grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Kutt potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter eller til gulrøttene er møre og potetene er gjennomvarme.  
 Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la sausen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.  
Vel bekomme!
God middag!