Glutenfri
Meksikansk laksefilet med røkte chilipoteter, søt paprika og limeyoghurt
4.1 (239)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gul paprika
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Røkt chilimix
½–1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Laksefilet
270 g
Mexican BBQ
½–1 pakke
Lime
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 568 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 43 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en sprø skorpe på laksen, kan dagsgammelt brød eller tortillachips mikses/knuses og blandes med det meksikanske grillkrydderet. Ha blandingen på laksen, og stek den i ovnen sammen med potetene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll potetene og paprikaen. Skrell og grovhakk løken. Del potetene i tykke skiver. Rens paprikaen, og del den i tykke strimler. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 10 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek laksen i omtrent 1 minutt på ene siden, til den har en fin stekeskorpe. Løft laksen over på en tallerken, og krydre den med det meksikanske grillkrydderet og litt salt.
Skyll limen godt. Finriv litt av skallet fra limen (kun det grønne), og del limen i båter. Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med det revne limeskallet, litt saft fra limen, salt og pepper.
Ta potetene ut av ovnen, og vend inn ønsket mengde av chilimixen(den er ganske sterkt), løken, paprikabitene og den strimlede grønnkålen. Legg laksefiletene oppå potetene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til laksen og potetene er ferdigstekte.
Server resten av limebåtene til retten.
Vel bekomme!