Falafelbowl med quinoa, krispy kikerter og søtpotetbåter og avokadodressing
20-30
Glutenfri
Vegetar

Falafelbowl med quinoa, krispy kikerter og søtpotetbåter og avokadodressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt

Krispy kikerter og ovnsbakte søtpotetbåter

søtpotet
Søtpotet
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke

Quinoa

quinoa
Quinoa
125 g
rødløk
Rødløk
½ stk
Olivenolje
1 ss

Avokadodressing

guacamole
Guacamole
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g

Syrlig råkostsalat

lime
Lime
1 stk
råkostsalat
Råkostsalat
150 g

Falafeler

falafler
Falafler
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 991 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 111 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Krispy kikerter og ovnsbakte søtpotetbåter: Skyll og kutt søtpoteten i fire eller seks båter. Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem med kjøkkenpapir. Fordel søtpotetbåtene og kikertene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og den røkte chilimixen. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter. Vend om underveis. 
  3. Quinoa: Kok quinoaen som anvist på pakken. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen den ferdigkokte quionaen, rødløken og 1 ss olivenolje i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. 
  4. Avokadodressing: Bland sammen guacamolen og lettrømmen i en liten skål. Smak til med litt salt og pepper. 
  5. Syrlig råkostsalat: Kutt limen i to. Ha råkostsalaten i en salatbolle, press over saften fra limen, og vend det godt sammen. 
  6. Falafeler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter på hver side. 
  7. Sett bowlsene sammen etter eget ønske. God middag!