Glutenfri
Vegetar
Falafelbowl med quinoa, krispy kikerter og søtpotetbåter og avokadodressing
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Quinoa
125 g
Rødløk
½ stk
Olivenolje
1 ss
Guacamole
1 pakke
Lettrømme
150 g
Lime
1 stk
Råkostsalat
150 g
Falafler
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1001 kcal
- Fett:
- 46 g
- Karbohydrater:
- 114 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i fire eller seks båter. Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem med kjøkkenpapir. Fordel søtpotetbåtene og kikertene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og den røkte chilimixen. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter. Vend om underveis.
Kok quinoaen som anvist på pakken. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen den ferdigkokte quionaen, rødløken og 1 ss olivenolje i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen guacamolen og lettrømmen i en liten skål. Smak til med litt salt og pepper.
Kutt limen i to. Ha råkostsalaten i en salatbolle, press over saften fra limen, og vend det godt sammen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter på hver side.
Sett bowlsene sammen etter eget ønske. God middag!
Vel bekomme!