Laktosefri
Glutenfri
Svinefilet med sauterte grønnsaker, fullkornsris og sjysaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Filetstykke av svin
300 g
Nepe
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Gressløk
½ bunt
Sjysaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 653 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 62–65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, la det hvile til temperaturen når 68 grader, og skjær det i skiver.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 3–4 minutter. Snu på kjøttet underveis, så hele kjøttstykket får en jevn stekeskorpe. Ha kjøttet over i en ildfast form og stek det videre i ovnen i 8–10 minutter (se tips).
Skrell og kutt nepen og rødløken i tynne båter. Skrell og kutt gulrøttene først i to på langs, og så i skiver på skrå. Skyll, tørk og finkutt gressløken.
Skyll stekepannen fra punkt 3, og varm den opp til høy varme. Ha i litt olje, og stek nepen, rødløken og gulrøttene i 3–4 minutter. Vend inn gressløken, og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i en kjele, og varm den opp på middels høy varme under omrøring.
God middag!
God middag!