Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, syltet rødløk og grønne erter, servert med chilimajones og peanøtter
Laktosefri

Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, syltet rødløk og grønne erter, servert med chilimajones og peanøtter

4.34 (173)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Jasminris
135 g
Vårløk
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Koriander
½ bunt
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Grønne erter
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 968 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 100 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vær forsiktig med å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan settes i halsen.

 Del løken i to på langs, skrell den, og kutt hver halvdel i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ha løken i en skål, hell over den varme laken, og la løken trekke i laken frem til servering. Vend litt på løken underveis.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Tilsett hoisinsausen og ønsket mengde av sesam- og chilisausen, bland godt, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn vårløken helt til slutt, og smak til med salt og pepper ved behov.
 Kutt limen i båter. Fyll fire dype skåler med risen og det hoisinstekte kjøttet. Topp med gulrøttene, ertene, korianderen, den syltede rødløken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.
God middag!