Glutenfri
Pannestekt seifilet
med bakte grønnsaker, smilende egg og soyasmør med valnøtterNy oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Egg
1 stk
Gulrot
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Valnøtter
1 pakke
Kryddersmør
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Seifilet
300 g
Smør
½ ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 590 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 43 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok eggene i 8 minutter, kutt dem i mindre biter og vend dem i soyasmøret.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok egget i vannet med potetene de siste 7 minuttene av koketiden. Skyll egget i kaldt vann, skrell det, og del det i to.
Skrell og kutt gulroten i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne.
Grovhakk valnøttene. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og rist nøttene i omtrent 2 minutter. Tilsett kryddersmøret og la det steke på lav varme i et lite minutt. Rør inn ønsket mengde av soyasausen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken med en skje. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!