Glutenfri
Pannestekt lyrfilet
med bakte timian- og hvitløkspoteter, gulrøtter og smørsaus4.03 (149)
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Sulfitt·
 - Fisk·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Gulrøtter
300 g
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Lyrfilet
300 g
Smør
1 ss
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 521 kcal
 - Fett:
 - 26 g
 - Karbohydrater:
 - 43 g
 - Protein:
 - 29 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle oppskriften kan fisken bakes oppå grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Kutt potetene i to. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter eller til gulrøttene er møre og potetene er gjennomvarme.  
 Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la sausen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.  
Vel bekomme!
