Hjemmelagde fiskepinner med potetkrem, sprø grønnkål og søt tomat- og løkkompott
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Hjemmelagde fiskepinner med potetkrem, sprø grønnkål og søt tomat- og løkkompott

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • egg
  • melk
  • smør
  • kokevann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Hjemmelagde fiskepinner

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
panering
Panering
1 pakke
Hvetemel
50 g
Egg (Egg)
1 stk
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Potetkrem

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Kokevann
1–2 dl

Grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Tomat- og løkkompott

gul løk
Gul løk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 728 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Fiskepinner: Kutt fisken i mindre stykker, gjerne på langs. Visp sammen egget og melken med en gaffel i en bolle. Ha melet på en tallerken sammen med litt salt og pepper, og paneringen på en annen. Vend fiskestykkene først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i paneringen. Legg fisken på en tallerken.
  3. Potetkrem: Skrell og kutt potetene i to, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, men la  1–2 dl av vannet være igjen i kjelen. Tilsett 1 ss smør og pisk potetene glatte med en visp, eller i en blender. Potetkremen skal være litt klissete. Smak til med litt salt.  
  4. Grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 10 minutter. Fordel grønnkålen over gulrotstavene, og stek det hele videre i omtrent 5 minutter, eller til grønnkålen er sprø. 
  5. Tomat- og løkkompott: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er myk. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek det hele videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Ha kompotten over i en serveringsskål og smak til med salt og pepper. 
  6. Fiskepinner, fortsettelse:  Skyll og varm opp stekepannen fra steg 5 til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek fiskepinnene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. La de hvile på litt kjøkkenpapir frem til servering. 
  7. God middag!