Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, jasminris og appelsinsaus
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, jasminris og appelsinsaus

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
brokkoli
Brokkoli
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kyllingfilet med sitron og pepper

Cajun sous vide-kyllingfilet
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g

Appelsinsaus

ingefær
Ingefær
½ bit
appelsinjuice
Appelsinjuice
2½ dl
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Vann
4 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 682 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan varmes på samme brett som grønnsakene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og finkutt vårløken. Fordel gulrotstavene og brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.    
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Kyllingfilet med sitron og pepper: Ha kyllingkjøttet og kraften fra pakken over i en ildfast form. Stek kyllingkjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt. 
  5. Appelsinsaus: Skrell og finhakk ingefæren. Varm opp en kjele med 1 ss smør på middels varme. Stek ingefæren i 2–3 minutter. Ha i appelsinjuicen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Ha i 1 dl melk, og kok opp. Bland maisstivelsen med 4 ss vann i en kopp. Hell blandingen i den kokende sausen, litt etter litt, under omrøring, til sausen har ønsket tykkelse. Smak til med grønnsaksbuljongen og pepper. La sausen småkoke frem til servering. 
  6. Servering: Dryss vårløken over retten ved servering.