Vichyssoise med bakt lyr, stekt rødkål og brødsticks
20-30
Laktosefri

Vichyssoise med bakt lyr, stekt rødkål og brødsticks

Vichyssoise er en suppe som er laget på poteter og purreløk. Når den mikses i blender blir den fyldig og rund, og smaker perfekt til bakt fisk.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik

Vichyssoise

purre
Purre
½ stk
poteter
Poteter
350 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Melk (Melk)
1 dl
Vann
5 dl

Bakt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g

Brødsticks

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Stekt rødkål

rødkål
Rødkål
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 598 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke en blender, kan en stavmikser fint brukes. Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan den siles etter den er blendet.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Vichyssoise: Snitt purren på langs og skyll den grundig. Skrell potetene om ønskelig, og kutt dem i terninger. Kutt purren i grove biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha purren over i kjelen og la den steke i omtrent 2 minutter. Tilsett potetene, buljongen og 5 dl vann. Kok opp og la suppen koke på middels varme i omtrent 15 minutter, eller til potetene er helt møre. 
  3. Bakt lyr: Skyll og tørk fiskestykkene. Ha fisken i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  4. Brødsticks: Kutt multibrødene i strimler. Ha de over på et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter.
  5. Vichyssoise fortsettelse: Ha de ferdigkokte grønnsakene sammen med væsken i en blender, og kjør det sammen (se tips). Spe med melken, litt etter litt, til suppen har ønsket konsistens. Smak til med litt salt og pepper. La suppen småkoke under omrøring, frem til servering. 
  6. Stekt rødkål: Fjern ytterste bladene på rødkålen og kutt kålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 2 minutter mens du rører. Ha i 1 ss smør og smak til med litt eddik, salt og pepper. 
  7. God middag!