Stekt laksefilet med purrepoteter, eple og rødkål, servert med brunet tyttebærsmør
Laktosefri
Glutenfri

Stekt laksefilet med purrepoteter, eple og rødkål, servert med brunet tyttebærsmør

4.05 (97)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Purre
½ stk
Smør
1 ts
(Melk)
Grønt eple
½–1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sjalottløk
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Smør
2–3 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
673 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
53 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en fløyelsmyk potetmos av potetene, og server purren smørstekt til retten. Fisken kan også stekes i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 8 minutter.

 Skyll og kutt potetene i to. Kutt purren i to på langs, skyll den godt mellom lagene, og kutt den i omtrent 1 cm tykke skiver. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 2 minutter. Ha i 1 ss eddik, ½ ss sukker og ½ dl vann, og stek rødkålen videre i 2 minutter. Vend inn eplet, og krydre med litt salt og pepper. La kålen stå på lav varme frem til servering, slik at den holder seg varm.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper. Skru av platen, og la fisken ligge i stekepannen frem til servering.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken og 2–3 ss smør i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 3–4 minutter, til smøret er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Ta kjelen av platen, og pisk inn de rørte tyttebærene.    
 Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte. Ha purren og 1 ts smør i kjelen med potetene, og varm det hele opp på høy varme i omtrent 2 minutter, mens du vender det sammen. Krydre med salt og pepper.  
Vel bekomme!