30-40
Hamburger i briochebun, med syrlig kålsalat, maiskrem og knuste sprø poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- melk
- smør
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
Poteter
350 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Maiskrem
Mais
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Kålsalat
Gulrot
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Sukker
½ ts
Burgerbrød og burger
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Klassisk hamburger
280 g
Tilbehør
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 787 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil spare litt tid, kan potetene kuttes i båter fra rå tilstand, og bakes i ovnen. Hamburgerbrødene kan også varmes i ovnen.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Poteter: Kutt potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
- Maiskrem: Sil maiskornene, og ha dem i en kjele sammen med ½ dl melk og 1 ss smør. Kok opp, og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Maiskremen kan serveres kald, eller holdes varm i kjelen på lav varme frem til servering.
- Kålsalat: Skrell og grovriv gulroten. Bland gulroten og kålsalaten i en bolle, og vend inn ½ ss eddik, ½ ts sukker, og litt salt og pepper.
- Poteter, fortsettelse: Ha de ferdigkokte potetene utover et stekebrett med bakepapir. Knus potetene med en gaffel eller undersiden av et glass. Ha over litt olje, salt og pepper, og krydre med chilimixen. Stek potetene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø.
- Burgerbrød og burger: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme. Del burgerbrødene på midten og stek dem i tørr stekepanne med innsidene ned, til de har fått en gyllen farge. Legg brødene til side. Ha litt olje i stekepannen, og stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de har fått en stekeskorpe. Krydre med salt og pepper, og la burgerne hvile et par minutter.
- Tilbehør: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Ha grønnsakene på et lite fat.
- Sett burgerne sammen etter eget ønske, prøv gjerne maiskremen inni. Server potetene ved siden av. Vel bekomme!