Reinsdyrboller i tortillas servert med potetfries, kålsalat, steinsoppaioli og tyttebær
20-30

Reinsdyrboller i tortillas servert med potetfries, kålsalat, steinsoppaioli og tyttebær

Dette er en middag inspirert av den greske retten Gyros. Kjente smaker fra det nordiske kjøkkenet blandet med varme Hellas, passer perfekt på en kald vinterdag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Potetfries

poteter
Poteter
300–350 g

Reinsdyrkjøttboller

reinsdyrkjøttboller
Reinsdyrkjøttboller (Melk, Laktose)
300 g
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke

Kålsalat

grønt eple
Grønt eple
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts

Tortilla

Tortillalefser (Hvete, Gluten)
4 stk

Til servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
steinsoppulver
Steinsoppulver
1 pakke
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1175 kcal
  • Fett 61 g
  • Karbohydrater 120 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du skyller potetstavene i kaldt vann i et par minutter, får du et enda sprøere resultat. Hvis du ikke vil skrelle potetene, kan dette fint sløyfes.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Potetfries: Skrell og kutt potetene i tynne staver (se tips). Ha potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og sprø. Vend på potetene midtveis i steketiden for et jevnere resultat. 
  3. Reinsdyrkjøttboller: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Del kjøttbollene i to, og stek dem i pannen i 3–4 minutter, til de har fått en gyllen stekeskorpe. Smelt litt smør i pannen og ha i urtemiksen. Vend på kjøttbollene og la dem stå på svak varme frem til servering. 
  4. Kålsalat: Skyll eplet og skrell løken, og kutt dem i tynne skiver. Vend kålen og løken sammen med 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt i en bolle. Tilsett epleskivene i salaten rett før servering. 
  5. Tortilla: Pakk lefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter, eller til de gjennomvarme.
  6. Til servering: Ha aiolien og steinsoppulveret i en skål, og smak til med litt salt og pepper. Server de rørte tyttebærene ved siden av.
  7. Sett sammen tortillasene etter eget ønske. Ha gjerne friesene inni lefsene eller server dem ved siden av. Vel bekomme!