Medisterkaker med balsamicostekt rosett- og rosenkål, ovnsbakte poteter og sjysaus
25-35
Glutenfri

Medisterkaker med balsamicostekt rosett- og rosenkål, ovnsbakte poteter og sjysaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter og medisterkaker

poteter
Poteter
350 g
medisterkaker
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g

Balsamicostekte grønnsaker

rosettkål
Rosettkål
1 pakke
rosenkål
Rosenkål
200 g
rødløk
Rødløk
1 stk
tranebær
Tranebær
1 pakke
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Sjysaus

sjysaus
Sjysaus (Melk)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1096 kcal
  • Fett 75 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne medisterkakene i en stekepanne med litt olje i 2–3 minutter på hver side, på middels høy varme. Da får de en fin stekeskorpe.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og medisterkaker: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter. Legg deretter medisterkakene på brettet med potetene, og stek videre i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til medisterkakene er gjennomvarme og potetene har en fin skorpe.
  3. Balsamicostekte grønnsaker: Fjern eventuelle stygge blader på rosettkålen og rosenkålen, og kutt dem i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosettkålen, rosenkålen og løken i omtrent 5 minutter, til løken har falt sammen og rosettkålen og rosenkålen er lett gylne.   
  4. Balsamicostekte grønnsaker, fortsettelse: Tilsett ½ ss smør og tranebærene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett balsamicovinaigretten når det gjenstår 1 minutt av grønnsakenes steketid. Krydre med litt salt og pepper.  
  5. Sjysaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. God middag!