Laktosefri
Glutenfri
Tom kha gai-suppe med kylling, paprika, sitrongress og sopp, servert med jasminris og koriander
4.41 (673)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- sukker
Jasminris
125 g
Rødløk
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Aromasopp
100 g
Rød paprika
½–1 stk
Sitrongress
1 stk
Kyllinglårfilet
350 g
Lime
½ stk
Rød currypaste
½ pakke
Kokosmelk
200 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4 dl
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 767 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vær forsiktig med currypasten dersom du ikke liker altfor sterk mat. Prøv deg frem, og tilsett litt etter litt, til du er fornøyd med smaken.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken og gulroten i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Rens og kutt paprikaen i skiver. Knus sitrongresset med den flate siden av en kniv. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten, og stek det hele i 1 minutt til (se tips).
Tilsett kokosmelken, buljongen og 4 dl vann, og kok opp. Smak til med resten av currypasten. Ha løken, gulroten, soppen, paprikaen og sitrongresset i suppen, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, sukker og skallet fra limen. Ta sitrongresset ut av suppen før servering.
Skyll og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter. Server korianderen og limebåtene til retten.
God middag!