20-30
Laktosefri
Tonkatsu - japansk lakseschnitzel med coleslaw, teriyakisaus og sesamfrø
Tonkatsu lages vanligvis med svinekjøtt som paneres og friteres. Her har vi laget en variant med laks.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Ris
125 g
Coleslaw
Ingefær
½ bit
Gulrot
1 stk
Spisskål
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Sukker
½ ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Lakse-tonkatsu
Lakseburgere (Fisk)
260 g
Panering
½ pakke
Til servering
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 852 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Coleslaw: Skrell og grovriv ingefæren og gulroten. Skyll og kutt kålen i tynne strimler. Ha ingefæren, gulroten og kålen i en bolle og tilsett ½ ts sukker, ønsket mengde chiliflak, ½ ss eddik, ½ ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.
- Lakse-tonkatsu: Krydre lakseburgerne med salt og pepper på begge sider. Ha paneringen på en tallerken, og vend burgerne i paneringen.
- Lakse-tonkatsu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek lakse-tonkatsuene i omtrent 3 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og burgerne er gjennomstekte. Kutt gjerne tonkatsuene i strimler før servering.
- Til servering: Server lakse-tonkatsuene med risen, coleslawen, teriyakisausen og dryss over sesamfrøene. God middag!