Laktosefri
Vichyssoise med bakt lyr, stekt rødkål og brødsticks
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Vichyssoise er en suppe som er laget på poteter og purreløk. Når den mikses i blender blir den fyldig og rund, og smaker perfekt til bakt fisk.
Vichyssoise er en suppe som er laget på poteter og purreløk. Når den mikses i blender blir den fyldig og rund, og smaker perfekt til bakt fisk.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- vann
- smør
- salt
- pepper
- olje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
Purre
½ stk
Poteter
350 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Melk
1 dl
Vann
5 dl
Lyrfilet
325 g
Rustikke multibrød
2 stk
Rødkål
300 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 598 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke en blender, kan en stavmikser fint brukes. Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan den siles etter den er blendet.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Snitt purren på langs og skyll den grundig innvendig. Skrell potetene om ønskelig, og kutt dem i terninger. Kutt purren i grove biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha purren over i kjelen og la den steke i omtrent 2 minutter. Tilsett potetene, buljongen og 5 dl vann. Kok opp og la suppen koke på middels varme i omtrent 15 minutter, eller til potetene er helt møre.
Skyll og tørk fiskestykkene. Ha fisken i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt multibrødene i strimler. Ha de over på et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter.
Ha de ferdigkokte grønnsakene sammen med væsken i en blender, og kjør det sammen (se tips). Spe med melken, litt etter litt, til suppen har ønsket konsistens. Smak til med litt salt og pepper. La suppen småkoke under omrøring, frem til servering.
Fjern ytterste bladene på rødkålen og kutt kålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 2 minutter mens du rører. Ha i 1 ss smør og smak til med litt eddik, salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!