Kyllingbryst og couscous med karamellisert kålrot og appelsin- og sennepsvinaigrette
30-40

Kyllingbryst og couscous med karamellisert kålrot og appelsin- og sennepsvinaigrette

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g

Couscous med karamellisert kålrot

kålrot
Kålrot
300 g
fullkornscouscous
Fullkornscouscous (Hvete)
125 g
grønnkål
Grønnkål
50 g
granateple
Granateple
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Sukker
2 ts

Appelsin- og sennepsvinaigrette

appelsin
Appelsin
½ stk
grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
honning
Honning
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Olivenolje
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 764 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Karamellisert kålrot: Skrell og kutt kålroten i omtrent 1x1 cm store terninger, og fordel dem i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak kålroten i ovnen i 15 minutter.
  3. Ovnsbakt kyllingbryst: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i 2 minutter på hver side, til de får litt farge. Legg kyllingbrystene med skinnsiden opp i en ildfast form.
  4. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken.
  5. Karamellisert kålrot, fortsettelse: Ta kålroten ut fra ovnen, og tilsett 2 ss smør og 2 ts sukker i formen. Vend det sammen slik at smøret smelter. Stek kålroten videre i ovnen sammen med kyllingen, i 15–20 minutter, til kålroten er gyllen, og kyllingen er gjennomstekt. Vend grønnkålen inn med kålroten de siste 3 minuttene av steketiden.
  6. Appelsin- og sennepsvinaigrette: Skvis saften fra halve appelsinen i en bolle, og rør inn sennepen, honningen og 2 ss eddik. Visp inn 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer appelsinsaft.
  7. Couscous med karamellisert kålrot: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene. Ha den ferdigkokte couscousen i en serveringsbolle, og vend inn granateplekjernene, kålroten, grønnkålen, og sjyen fra kyllingen. 
  8. Del kyllingen i skiver før servering, og server vinaigretten ved siden av. Vel bekomme!