Laktosefri
Wok med svinekjøtt
og sprø grønnsaker i sursøt saus, servert med jasminrisNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Appelsin
1 stk
Srirachasaus
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Soyasaus
1 ss
Sukker
1 ss
Vann
2 dl
Jasminris
135 g
Maisstivelse
1 ½ pakke
Strimlet ytrefilet av svin
300 g
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Hvetemel
1 ss
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 756 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 98 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en ekstra frisk smak kan du finrive skallet på appelsinen (kun det gule), og ha dette i sausen. Bare husk å skylle appelsinen først!
Press saften fra appelsinen i et litermål og ha i srirachaen, ingefærblandingen, 2 dl vann, hønsebuljongen, 1 ss sukker, 1 ss soyasaus, 2 ss eddik og 1 ss maisstivelse (se tips). Rør det sammen med en visp.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha resten av maisstivelsen, 1 ss hvetemel og litt salt og pepper i en bolle. Rør inn ½ dl vann, og vend inn svinestrimlene. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i rikelig med olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det blir gyllent og sprøtt. Legg kjøttet over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakene i 2–3 minutter. Tilsett den sursøte sausen, og kok opp under omrøring til det tykner. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og vend godt sammen.
Vel bekomme!