Wok med svinekjøtt og sprø grønnsaker i sursøt saus, servert med jasminris
Laktosefri

Wok med svinekjøtt

og sprø grønnsaker i sursøt saus, servert med jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Appelsin
1 stk
Srirachasaus
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Sukker
1 ss
Vann
2 dl
Jasminris
135 g
Maisstivelse
1 ½ pakke
Strimlet ytrefilet av svin
300 g
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
756 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
98 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en ekstra frisk smak kan du finrive skallet på appelsinen (kun det gule), og ha dette i sausen. Bare husk å skylle appelsinen først!

 Press saften fra appelsinen i et litermål og ha i srirachaen, ingefærblandingen, 2 dl vann, hønsebuljongen, 1 ss sukker, 1 ss soyasaus, 2 ss eddik og 1 ss maisstivelse (se tips). Rør det sammen med en visp.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Ha resten av maisstivelsen, 1 ss hvetemel og litt salt og pepper i en bolle. Rør inn ½ dl vann, og vend inn svinestrimlene. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i rikelig med olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det blir gyllent og sprøtt. Legg kjøttet over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakene i 2–3 minutter. Tilsett den sursøte sausen, og kok opp under omrøring til det tykner. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og vend godt sammen.
Vel bekomme!