Laktosefri
Glutenfri
Wok med svinekjøtt
og sprø grønnsaker i sursøt saus, servert med jasminrisNy oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Appelsin
1 stk
Srirachasaus
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Maisstivelse
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ss
Vann
2 dl
Jasminris
135 g
Maisstivelse
1 pakke
Strimlet ytrefilet av svin
300 g
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Hvetemel
1 ss
Vann
½ dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 770 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Press saften fra appelsinen i en skål, og ha i srirachaen, ingefærblandingen, hønsebuljongen, soyasausen, halve pakken med maisstivelse, 2 dl vann, 1 ss sukker og 2 ss eddik. Rør det hele godt sammen med en visp.
Ha maisstivelsen og resten av pakken fra forrige punkt, 1 ss hvetemel og litt salt og pepper i en bolle. Rør inn ½ dl vann, og vend inn svinestrimlene. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i rikelig med olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt, og legg det over på en tallerken. Ha litt ny olje i pannen, og stek grønnsakene i 2–3 minutter. Tilsett den sursøte sausen, og kok opp under omrøring til det tykner. Ha kjøttet tilbake i pannen, og vend det godt sammen.
Vel bekomme!