35-45
Laktosefri
Høstgryte med mørkokt storfeknoke, belugalinser, gulrøtter og grove bagetter
En deilig og varmende gryte full av gode smaker og mørkokt storfeknokekjøtt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- bygg,
- havre,
- hvete
Basisvarer
- vann
- rødvinseddik
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Høstgryte
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Basilikum og oregano
1 pakke
Belugalinser
125 g
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Storfeknoke sous vide
300 g
Vann
5 dl
Rødvinseddik
2 ss
Bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke
Topping
Bladpersille
½ bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 872 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 107 g
- Protein 64 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eddiken kan byttes ut med en skvett rødvin, hvis du har det på lur. Server litt god olivenolje til bagettene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Høstgryte, forberedelse: Skrell og kutt gulrøttene, løken og bakepoteten i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll bladpersillen, og sorter bladene og stilkene hver for seg. Kutt persillestilkene i mindre biter.
- Høstgryte: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene og persillestilkene i 4–5 minutter, til de får litt farge. Krydre med salt, pepper og basilikum- og oreganokrydderet.
- Høstgryte, fortsettelse: Ha i linsene, de hakkede tomatene, oksebuljongen, 5 dl vann og 2 ss rødvinseddik (se tips). Kok opp, og la gryten småkoke på middels lav varme i omtrent 20 minutter. Etter 20 minutter rører du inn storfeknoken og kraften fra pakken, og koker det hele videre i omtrent 5 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.
- Bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i skiver før servering.
- Topping: Finhakk resten av bladpersillen. Topp retten med bladpersillen og olivenolje ved servering.