Kjøtt- og grønnsakskjøttboller og tomatbulgur med paprika og løk, servert med epletzatziki

Kjøtt- og grønnsakskjøttboller og tomatbulgur med paprika og løk, servert med epletzatziki

4.1 (254)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Tomatpuré
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
(Melk)
Norsk eple
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 782 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjøttbollene kan også stekes midt i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter.

 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpuréen i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.
Skyll og grovriv eplet på et rivjern, og bland det sammen med yoghurten og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
 Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og paprikaen i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Vend inn ½ ss smør i bulguren, og bland bulguren sammen med de stekte grønnsakene.
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gjennomvarme. 
God middag!
Vel bekomme!