15-20
Kjøtt- og grønnsakskjøttboller og tomatbulgur med paprika og løk, servert med epletzatziki
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Tomatbulgur med paprika og løk
Tomatpuré
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Bulgur (Hvete)
125 g
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Epletzatziki
Norsk eple
1 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
1 pakke
Kjøtt- og grønnsaksboller
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 842 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttbollene kan også stekes midt i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter.
- Tomatbulgur med paprika og løk: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpuréen i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.
- Epletzatziki: Skyll og grovriv eplet på et rivjern, og bland det sammen med yoghurten og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
- Tomatbulgur med paprika og løk, fortsettelse: Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og paprikaen i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Vend inn ½ ss smør i bulguren, og bland bulguren sammen med de stekte grønnsakene.
- Kjøtt- og grønnsaksboller: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gjennomvarme.
- God middag!