Høstgryte med kjøttdeig, sopp og selleri, servert med rørte tyttebær
Laktosefri
Glutenfri

Høstgryte med kjøttdeig, sopp og selleri, servert med rørte tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gul løk
1 stk
Aromasopp
100 g
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Vann
2 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 639 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos av potetene. Mos dem sammen med 2 ss smør og omtrent 2 dl melk. Smak til med salt og pepper.

Kok potetene i lettsaltet vann i i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Skrell og grovhakk løken. Børst av eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i skiver. Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side. Hakk den opp, og stek videre i omtrent 3 minutter. Ha kjøttdeigen deretter over på en tallerken.
Ha gulroten, selleriroten, løken og soppen i kjelen, og stek det i omtrent 5 minutter. Ha kjøttet tilbake i kjelen med grønnsakene, og rør inn steinsoppulveret og oksebuljongen. Tilsett rødvinssausen og 2 dl vann. Kok opp, og la det småkoke i omtrent 5 minutter. 
Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!