Indisk linsesuppe med koriander og yoghurt, servert med nanbrød og nøtter
20-30
Vegetar

Indisk linsesuppe med koriander og yoghurt, servert med nanbrød og nøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Indisk linsesuppe

gulrot
Gulrot
1 stk
gul løk
Gul løk
½–1 stk
grønne linser
Grønne linser
1 boks
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
karri
Karri
½–1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete)
½ pakke

Topping

koriander
Koriander
½ bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75 g
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 602 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også pensle nanbrødene med litt smeltet smør med en gang de kommer ut av ovnen, for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Indisk linsesuppe: Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og finhakk løken. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen, løken og gulrøttene. Stek grønnsakene i 1–2 minutter.
  3. Indisk linsesuppe, fortsettelse: Tilsett garam masala-krydderet, karrien og linsene, og stek videre i 1 minutt. Ha i de moste tomatene, 2 dl vann, grønnsaksbuljongen og kokoskremen, og kok opp. La suppen småkoke under lokk i 15–20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Nanbrød: Stek nanbrødene som anvist på pakken (se tips).
  5. Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Topp suppen med korianderen, yoghurten og nøttene.
  6. Nyt måltidet!