20-30
Vegetar
Indisk linsesuppe med koriander og yoghurt, servert med nanbrød og nøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- peanøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
Indisk linsesuppe
Gulrot
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Grønne linser
1 boks
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Garam masala
½–1 pakke
Karri
½–1 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl
Nanbrød
Nanbrød (Hvete)
½ pakke
Topping
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75 g
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 602 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også pensle nanbrødene med litt smeltet smør med en gang de kommer ut av ovnen, for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Indisk linsesuppe: Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og finhakk løken. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen, løken og gulrøttene. Stek grønnsakene i 1–2 minutter.
- Indisk linsesuppe, fortsettelse: Tilsett garam masala-krydderet, karrien og linsene, og stek videre i 1 minutt. Ha i de moste tomatene, 2 dl vann, grønnsaksbuljongen og kokoskremen, og kok opp. La suppen småkoke under lokk i 15–20 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Nanbrød: Stek nanbrødene som anvist på pakken (se tips).
- Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Topp suppen med korianderen, yoghurten og nøttene.
- Nyt måltidet!