15-20
Laktosefri
Laksepoke med jasminris, agurk, syltet rødløk og teriyakidressing, toppet med chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- olje
- salt
Jasminris
Jasminris
125 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Teriyakimarinert laks
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Topping
Norsk eple
½–1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 824 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to på langs, og så i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken.
- Teriyakimarinert laks: Skjær laksen i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene og litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med teriyakisausen.
- Topping: Skyll og kutt eplet og agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
- Servering: Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødløken over. Topp med resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.