Quesadillas med svarte bønner og paprika, servert med tomatsalsa og guacamole
35-45
Laktosefri
Vegetar

Quesadillas med svarte bønner og paprika, servert med tomatsalsa og guacamole

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Tomatsalsa

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
rød chili
Rød chili
¼–½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss

Guacamole

guacamole
Guacamole
1 pakke

Bønnefyll

rød paprika
Rød paprika
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
rødløk
Rødløk
½ stk
three spice
Three spice
1 pakke
rød chili
Rød chili
¼–½ stk

Quesedillaer

hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 909 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Den hvite hinnen inne i chilien og frøene er de sterkeste delene av chilien. Fjern gjerne disse dersom du ikke er glad i veldig sterk mat.

  1. Tomatsalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll tomaten og chilien, og del tomaten i terninger og finhakk chilien. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen tomaten, halvparten av korianderen, halvparten av chilien og halvparten av løken i en skål, smak til med omtrent 1 ss olivenolje, saft fra halve limen, salt og pepper.
  2. Guacamole: Ha guacamolebasen i en skål, og smak til med omtrent 2 ss av tomatsalsaen og litt saft fra limen.
  3. Bønnefyll: Skyll og del paprikaen i strimler, og skrell og finhakk hvitløken. Sil laken av bønnene og maiskornene, og skyll bønnene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene, maisen, paprikaen, resten av løken, hvitløken, chilien og korianderen i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Hakk opp bønnene med stekespaden underveis i stekeprosessen. Ha på tacokrydderet, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Smak til med salt.
  4. Quesadillaer: Fordel bønnefyllet og den revne osten jevnt på toppen av halvparten av hver av tortillalefsene. Brett den andre halvparten over fyllet, slik at du får en halvsirkel. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og stek quesadillaene i omtrent 5 minutter på hver side, eller til osten har smeltet. Bruk gjerne to stekepanner, slik at du får stekt flere samtidig. 
  5. Servering: Del de ferdigstekte quesadillaene i trekanter, og server tomatsalsaen og guacamolen til.