Mørkokt svinenakke i kantarell- og rødvinssaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og spinat
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Mørkokt svinenakke i kantarell- og rødvinssaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og spinat

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør

Ovnsbakte rotgrønnsaker

poteter
Poteter
350 g
spinat
Spinat
50 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g

Mørkokt svinenakke i kantarell- og rødvinssaus

kantareller
Kantareller
100 g
mørkokt svinenakke
Mørkokt svinenakke
350 g
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 685 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan lage en grov stappe av potetene hvis du vil.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skyll potetene og spinaten. Skrell gulrøttene og kålroten. Kutt potetene, gulrøttene og kålroten i jevnstore biter.
  3. Ovnsbakte rotgrønnsaker, fortsettelseFordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu grønnsakene underveis i stekingen. Vend inn spinaten etter at du har tatt grønnsakene ut av ovnen.
  4. Mørkokt svinenakke i kantarell- og rødvinssaus: Børst soppen fri for jord, og riv de største i mindre biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Ha i kjøttet, kraften fra pakken og rødvinssausen, og kok opp under lokk. La det hele trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. 
  5. God middag!