35-45
Laktosefri
Glutenfri
Mørkokt svinenakke i kantarell- og rødvinssaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og spinat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- smør
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Poteter
350 g
Spinat
50 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Mørkokt svinenakke i kantarell- og rødvinssaus
Kantareller
100 g
Mørkokt svinenakke
350 g
Rødvinssaus (Melk)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 685 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan lage en grov stappe av potetene hvis du vil.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skyll potetene og spinaten. Skrell gulrøttene og kålroten. Kutt potetene, gulrøttene og kålroten i jevnstore biter.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker, fortsettelse: Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu grønnsakene underveis i stekingen. Vend inn spinaten etter at du har tatt grønnsakene ut av ovnen.
- Mørkokt svinenakke i kantarell- og rødvinssaus: Børst soppen fri for jord, og riv de største i mindre biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Ha i kjøttet, kraften fra pakken og rødvinssausen, og kok opp under lokk. La det hele trekke på lav varme i omtrent 15 minutter.
- God middag!