20-30
Laktosefri
Bulgogi av kjøttdeig i hjertesalatwrap med limemarinert gulrot og rødkål, servert med chilimajones
Bulgogi betyr mat laget over åpen ild, og er en meget populær koreansk grillrett. Prøv denne friske og raske hverdagsvarianten.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- cashewnøtter,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olivenolje
- olje
- salt
Jasminris
Jasminris
125 g
Bulgogi
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Limemarinert gulrot og rødkål
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ts
Olivenolje
½ ss
Tilbehør
Nøttemiks (Peanøtter, Cashewnøtter)
1 pakke
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 999 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 89 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt salaten i strimler, og bland den med de limemarinerte grønnsakene. Server bulgogien og resten av tilbehøret med salaten.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Bulgogi: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Ha i løken og sesamfrøene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett teriyakisausen, og la det hele småkoke i 3–5 minutter.
- Limemarinert gulrot og rødkål: Skrell og kutt gulroten i strimler på størrelse med fyrstikker, eller grovriv den på et rivjern. Del limen i to. Ha saften fra halve limen i en liten bolle, og rør inn ½ ts sukker, ½ ss olivenolje og litt salt. Tilsett gulrotstrimlene og rødkålen, og bland godt.
- Tilbehør: Grovhakk nøttene. Skyll og kutt chilien i skiver. Kutt resten av limen i båter. Kutt bunnen av salaten, og skyll bladene i kaldt vann.
- Servering: Fyll salatbladene med risen og bulgogien, og topp med chilien og de limemarinerte grønnsakene. Server chilimajonesen, nøttene, resten av risen og limebåtene til retten.