Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- sukker
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Tortillapai med chili con carne
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk
Rød paprika
1 stk
Chili con carne
600 g
Revet ost (Melk)
100 g
Tortillachips
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Karamellisert rødløk
Rødløk
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Sukker
1 ss
Salat
Tobladssalat
50 g
Tilbehør
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1371 kcal
- Fett 69 g
- Karbohydrater 133 g
- Protein 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil, så kan du kutte tortillaene i trekanter, og steke dem i ovnen i 4–5 minutter, til de er sprø. Da serverer du chili con carnen og den karamelliserte løken ved siden av.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Tortillapaibunn: Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Legg tortillalefsene overlappende i en vid paiform. Pensle lefsene med det smeltede smøret.
- Tortillapai med chili con carne: Skyll, rens og kutt ønsket mengde av paprikaen i tynne skiver. Fordel chili con carnen i tortillaformen. Legg på paprikaskivene, og topp med den revne osten. Stek paien på nederste rille i ovnen i 10–15 minutter, til den er gjennomvarm.
- Karamellisert rødløk: Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett litt salt, ½ ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, til løken er gyllen.
- Salat: Skyll og tørk salaten, og ha den i en bolle. Vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
- Tortillapai med chili con carne, fortsettelse: Ta ut paien når osten er gyllen, og fordel den karameliserte løken over paien. Topp med tortillachipsene.
- Tilbehør: Server hvitløksdressingen til retten.
- Restetips: Hvis det blir pai til overs, smaker den utmerket til lunsj dagen etter.