Tempurapanert sei med kokte poteter, smørstekt blomkål og kremet karridressing

Tempurapanert sei med kokte poteter, smørstekt blomkål og kremet karridressing

3.97 (279)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Småpoteter
300 g
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Norsk eple
½–1 stk
Lettrømme
75–150 g
(Melk, Laktose)
Remulade
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitron
½ stk
Karri
½–1 pakke
Blomkål
½–1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 777 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend blomkålen i litt olje, salt og pepper, og stek den i ovnen sammen med fisken for å spare tid og oppvask.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
 Skrell eller skyll eplet, og kutt det i små terninger. Bland sammen lettrømmen, remuladen og epleterningene i en skål, og smak til med saft fra sitronen, karrien, salt og pepper.
 Del blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålbukettene i 6–8 minutter, til de er gylne og møre. Tilsett ½ ss smør det siste minuttet av steketiden, og krydre med salt og pepper (se tips).
 Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!