Laktosefri
Vegetar
Poke bowl med ponzumarinert tofu, syrlig rødkål og mangosalsa
4.11 (115)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Peanøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- sukker
- vann
- olje
- salt
Jasminris
125 g
Nøttemiks
75 g
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Vann
2 ss
Tofu med chili & sitrongress
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 924 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 99 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan vende inn 2 ts soyasaus i nøttene etter at du har stekt dem for en nydelig smak av umami.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist nøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en skål.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland mangoen, korianderen, 1 ss olivenolje og saft fra halve limen i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha i 1 ts sukker, saft fra resten av limen og 2 ss vann, og la det hele småkoke i 1 minutt, til væsken har kokt inn i kålen. Smak til med salt.
Skjær tofuen i terninger, og tørk den med tørkepapir. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i 2–3 minutter, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, 1 ts av chiliflakene og sesamfrøene, og la den ponzumarinerte tofuen stå på lav varme frem til servering.
Fordel risen i serveringsskåler, og legg mangosalsaen, den syrlige rødkålen og den ponzumarinerte tofuen i grupper oppå. Topp poke bowlen med nøttene.
God middag!