Sitruskylling med hvitløksbakte gulrøtter, grønnkål, appelsin, karrisaus og hjemmelaget potetmos
4.34 (169)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
Smør
½ ss
Gulrøtter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Appelsin
1 stk
Kyllingfilet
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Karri
½ pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Lettmelk
1½ dl
Smør
½ ss
Hvetemel
½ ss
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 475 kcal
- Fett: 9 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene hvis du vil, og del dem i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel gulrotstavene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend inn grønnkålen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Tørk kyllingen med kjøkkenpapir, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 1–2 minutter på hver side. Krydre den med sitruskrydderet, og legg den på brettet sammen med gulrøttene de siste omtrent 8 minuttene av steketiden. La kyllingen hvile i omtrent 2 minutter før du skjærer den i skiver.
Smelt ½ ss smør i stekepannen du stekte kyllingen i, og pisk inn karrien og ½ ss mel. Ha i buljongen, 1½ dl melk, og gi det hele et oppkok. Spe med omtrent 1 dl vann, og smak til sausen med salt og pepper. Ha i litt mer vann hvis sausen blir for tykk.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skrell appelsinen, kutt den i terninger, og server den til retten.
God middag!