15-20
Glutenfri
Svinekam med kremet sopp og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- vann
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte krydderpoteter og squash
Squash
1 stk
Kokte krydderpoteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Vann
½ dl
Kremet sopp
Aromasopp
100 g
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 715 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 42 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke soppen med litt løk eller hvitløk for mer smak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte krydderpoteter og squash: Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel squashen og potetene i en ildfast form, og trykk potetene litt flate. Fordel 1 ss smør og 1 ss soyasaus over grønnsakene, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gylne.
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
- Kremet sopp: Rens soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen (se tips). Tilsett crème fraîchen, buljongen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold den kremede soppen varm frem til servering. Smak til med salt og pepper.
- Brokkolistilker og grønnkål: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Smak til med salt og pepper.
- God middag!