Krydderstekt kyllingfilet med bakt gresskar- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt
25-35

Krydderstekt kyllingfilet med bakt gresskar- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakt gresskar- og bulgursalat

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
flaskegresskar
Flaskegresskar
½ stk
spinat
Spinat
50 g
appelsin
Appelsin
½ stk
ajvar
Ajvar
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Marinert rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts

Krydderstekt kyllingfilet

kyllingfilet
Kyllingfilet
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Appelsinyoghurt

appelsin
Appelsin
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 682 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle tilberedningen kan du kutte løken i båter og bake i ovnen sammen med gresskaret.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Bakt gresskar- og bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Skjær skallet av gresskarhalven og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter.   
  3. Marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering. 
  4. Krydderstekt kyllingfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingfiletene i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre kyllingen med salt, pepper og tyrkisk krydder. Dekk kyllingen med et lokk og ta stekepannen fra varmen. La kyllingen hvile i stekepannen frem til servering.  
  5. Appelsinyoghurt: Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper og revet appelsinskall. 
  6. Bakt gresskar- og bulgursalat, fortsettelse: Skyll spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta brettet med gresskar ut fra ovnen og vend inn bulguren, appelsinen og spinaten.  
  7. Servering: Kutt kyllingen i skiver og server med salaten, yoghurten og den marinerte rødløken.