Svinefilet med urtestekte rotgrønnsaker, jasminris og soppsaus
35-45

Svinefilet med urtestekte rotgrønnsaker, jasminris og soppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

Jasminris
135 g

Urtestekte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
rødbete
Rødbete
1 stk
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Soppsaus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 606 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 62–65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, la det hvile til temperaturen når 68 grader, og skjær det i skiver.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Urtestekte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene, selleriroten og rødbeten i grove biter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  4. Svinefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 3–4 minutter. Snu på kjøttet underveis, så hele kjøttstykket får en jevn stekeskorpe.
  5. Urtestekte rotgrønnsaker og svinefilet: Ta formen med grønnsakene ut av ovnen etter 10 minutter, og vend inn ønsket mengde av urtemiksen og 1 ss smør. Legg kjøttet i formen med grønnsakene. Skru ned varmen på ovnen til 200 grader. Stek kjøttet med grønnsakene de siste 10 minuttene av grønnsakenes steketid (se tips).  
  6. Soppsaus: Hell sausen over i en liten kjele. Skyll ut pakken med ½ dl vann, og varm opp på lav varme under omrøring.   
  7. God middag!