Elgkarbonader
med balsamicostekt rosenkål, grønnkål og tranebær, ovnsbakte poteter og soppsausNy oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Sulfitt·
 - Hvete·
 - Melk·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Rosenkål
200 g
Rødløk
1 stk
Strimlet grønnkål
75 g
Tranebær
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
½ ss
Soppsaus
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 834 kcal
 - Fett:
 - 46 g
 - Karbohydrater:
 - 69 g
 - Protein:
 - 36 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Del potetene i to. Fordel potetene og elgkarbonadene utover et stekebrett med bakepapir. Stek potetene og elgkarbonadene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
 Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt den i fire. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen og løken i omtrent 5 minutter, til løken har falt sammen og rosenkålen er lett gyllen.  
 Ha i ½ ss smør, grønnkålen og tranebærene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til grønnkålen har falt litt sammen. Tilsett balsamicovinaigretten når det gjenstår 1 minutt av grønnsakenes steketid. Krydre med litt salt og pepper.  
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
