25-35
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado og ristet sesamfrø
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Soya
Basisvarer
- sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- soyasaus
- vann
- olje
Hurtigkimchi
Delt kinakål
200 g
Gulrot
1 stk
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
⅓ pakke
Srirachasaus
½ pakke
Sukker
½ ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Jasminris
Jasminris
125 g
Chiliketchup
Tomatpuré
⅔ pakke
Chiliflak
1 pakke
Vann
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½ ss
Scrambled tofu
Koriander
½ bunt
Vårløk
1 pakke
Tofu (Soya)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Til servering
Avokado
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 722 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Srirachasausen er veldig sterk, så smak deg frem til ønsket styrke på hurtigkimchien.
- Hurtigkimchi: Skyll og kutt kinakålen i tynne strimler. Skrell og grovriv gulroten. Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en stor bolle sammen med ½ ss sukker, 2 ss eddik, ½ ss soyasaus, ⅓ pk pakke av tomatpuréen og ønsket mengde srirachasausen (se tips). Vend inn kålen og gulroten, og arbeid det godt sammen med en sleiv.
- Jasminris: Kok risen etter anvisningen på pakken.
- Chiliketchup: Ha resten av tomatpuréen i en skål og bland inn chiliflakene, 2 ss vann, 1 ss soyasaus og ½ ss sukker.
- Scrambled tofu: Skyll korianderen og vårløken. Finhakk korianderen og kutt vårløken i skiver. Smuldre tofuen i en bolle. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek tofuen i 2–3 minutter. Tilsett vårløken, korianderen og 2 ss soyasaus, og ta stekepannen fra varmen.
- Til servering: Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og kutt det i tynne skiver.
- Servering: Fordel risen i skåler og topp med hurtigkimchien, scrambled tofuen og avokadoen. Topp med sesamfrøene, korianderen og chiliketchupen.