Pannestekt seifilet med bakt rødbetebulgur, soya- og ingefærsaus med appelsin og ruccola
Laktosefri

Pannestekt seifilet med bakt rødbetebulgur, soya- og ingefærsaus med appelsin og ruccola

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødbeter
2 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Smør
2 ss
(Melk)
Seifilet
325 g
(Fisk)
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 560 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plastikkhansker når du skreller og kutter rødbetene da de lett farger av seg.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.  
 Skrell og kutt rødbetene i terninger. Fordel rødbeteterningene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre. Krydre rødbeteterningene med kryddermiksen de siste 3 minuttene av steketiden. Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje) fra halve appelsinen på et rivjern. Ha løken, appelsinskallet, soya- og ingefærsausen og 2 ss smør i en kjele, og varm opp på middels varme i 1 minutt. Del appelsinen i to, og press saften fra halve appelsinen over smøret. Smak til med salt og pepper. Skrell og kutt resten av appelsinen i terninger, og bland terningene inn i smøret.       
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.   
Bland de ferdigstekte rødbeteterningene og den ferdigkokte bulguren i en bolle med grønnsaksbuljongen, salt, pepper og 1 ss olivenolje.  
 Skyll og tørk ruccolaen.  
God middag!