Laksefilet med reddiker og sommerkål, kokte poteter og smørsaus med gressløk

Kan grilles

Glutenfri

Laksefilet med reddiker og sommerkål, kokte poteter og smørsaus med gressløk

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Reddiker
1 pakke
Sommerkål
½ stk
Vann
2 dl
Smør
½ ss
(Melk)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Smørsaus
½–1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Gressløk
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 36 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten egner seg veldig godt til å grille! Del kålen i båter og del sitronen i to. Pensle fisken, kålbåtene og sitronen med nøytral olje og grill over indirekte varme til alt er gjennomvarmt og har fine grillstriper.

 Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skyll og del reddikene i skiver. Kutt kålen i grove strimler. Ha kålen i en kjele med 2 dl vann og damp den under lokk i 4 minutter. Hell av vannet og tilsett ½ ss smør, reddikskivene og litt salt og pepper.      
Krydre fisken med salt og pepper og del sitronen i to. Varm opp en stekepanne eller grillpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Stek sitronen med snittflaten ned ved siden av fisken.  
 Skyll, og finkutt gressløken. Ha smørsausen i en liten kjele og varm opp under omrøring. Ha gressløken i sausen rett før servering. 
God middag!
God middag!