20-30
Vegetar
Vegetargyros med marinert halloumi, varme multibrød, tzatziki og ajvarsaus
Halloumi er en kypriotisk ferskost som er perfekt å grille. Servert med steinovnsbakt brød og tzatziki, er denne retten midt i blinken.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Marinert halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Sitron
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Grønnsaker
Rødløk
1 stk
Squash
1 stk
Multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Til servering
Ruccola
50 g
Tzatziki (Melk, Laktose)
½ pakke
Ajvar
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 772 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis været er fint og du har lyst så kan du gjerne grille grønnsakene, osten og brødet raskt over direkte varme i noen minutter. Da får retten en helt herlig smak av sommer.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Marinert halloumi: Tørk halloumiskivene med kjøkkenpapir, og gni dem inn med litt olje. Skyll sitronen godt, og finriv sitronskallet, kun det gule, i en bolle. Tilsett saften fra sitronen, 2 ss olivenolje og urtemiksen i bollen med sitronskallet, og bland det sammen. Varm opp en stekepanne til høy varme og stek halloumien i 30 sekunder på hver side. Legg osten i marinaden.
- Grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll og kutt squashen i omtrent 2 cm tykke skiver på skrå. Krydre squashskivene med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme og ha i litt olje. Stek squashskivene i omtrent 1 minutt på hver side, og vend inn løken.
- Multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Til servering: Skyll og tørk ruccolaen. Server ruccolaen, tzatzikien og ajvarsausen til retten.
- God middag!