Vegetargyros med marinert halloumi, varme multibrød, tzatziki og ajvarsaus

Kan grilles

Vegetar

Vegetargyros med marinert halloumi, varme multibrød, tzatziki og ajvarsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Rødløk
1 stk
Squash
1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Ruccola
50 g
Tzatziki
½ pakke
(Melk, Laktose)
Ajvar
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 772 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været er fint og du har lyst så kan du gjerne grille grønnsakene, osten og brødet raskt over direkte varme i noen minutter. Da får retten en helt herlig smak av sommer.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Tørk halloumiskivene med kjøkkenpapir, og gni dem inn med litt olje. Skyll sitronen godt, og finriv sitronskallet, kun det gule, i en bolle. Tilsett saften fra sitronen, 2 ss olivenolje og urtemiksen i bollen med sitronskallet, og bland det sammen. Varm opp en stekepanne til høy varme og stek halloumien i 30 sekunder på hver side. Legg osten i marinaden.    
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll og kutt squashen i omtrent 2 cm tykke skiver på skrå. Krydre squashskivene med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme og ha i litt olje. Stek squashskivene i omtrent 1 minutt på hver side, og vend inn løken.    
 Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Skyll og tørk ruccolaen. Server ruccolaen, tzatzikien og ajvarsausen til retten.
God middag!
God middag!